vrijdag 26 augustus 2011

Dag 36 ontmoetingen in Santiago

De dag van onwerkelijkheid.
Weken sta je vroeg op en pak je de draad op, om in een rustig tempo weer op de fiets te stappen, vandaag was er niets nodig, uitslapen, voorzover dat mogelijk was, een broodje kopen rondlopen in Santiago.




Langzaam slenterden we naar beneden, ene winkeltje in en andere uit. Uiteindelijk belandden we in de Kathedraal waar een mis aan de gang was. Enorm druk, iedereen liep in en uit, ik mocht niet fotograferen, maar later zag ik dat iedereen fotografeerde. Het zwaaien van het wierrookvat wilde ik toch wel vastleggen, dus toch maar naar voren en wat opdringerig het toestel hoog boven mijn hoofd houden en op goed geluk wat schieten.









Wat mij verbaasde was dat iedereen ter communie kon gaan, er waren ook heel wat priesters die de mensen een hosti gaven, tijdens de dienst kon men ook in een biechtstoel biechten. Er waren verschillende biechtstoelen voor elke taal een.


Na de dienst wat foto's geschoten van bijzondere beelden en zoals we hadden beloofd wat kaarsjes opgestoken. Dat ging wel een beetje vreemd, want het waren electronische kaarsjes, zodra je een muntje in het gleufje liet glijden lichtten er een aantal kaarsjes op. Slim gedaan natuurlijk. Zeker als er zo ontzettend veel mensen komen.










Bij de rondgang kwamen we Fokke en Gertien tegen die we bij Roncevalles ontmoet hebben. Hele verhalen over de belevenissen. Trots zijn we wel dat wij dit gehaald hebben en iedereen die elkaar ontmoet is in zo'n euforische stemming. Koffie drinken, nog een bak koffie, dan een eettent opzoeken, heerlijk eten, wat foto's laten zien. De tijd vloog voorbij, intussen nog een stel Nederlanders ontmoet en zo was het voordat we het in de gaten hadden half zeven. Geen tijd meer voor museum, vliegveld of wat dan ook, maar in het appartement een broodje eten en nagenieten. Nog een rondgang langs de leuke plekjes was nu niet aangenaam, want het regende nog steeds. Heel wat toeristen hadden daar geen rekening mee gehouden en liepen rond in korte broek en slippertjes.



Morgen laten we ons weer verrassen.



- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Santiago

Geen opmerkingen:

Een reactie posten