woensdag 10 augustus 2011

Dag 21 nog een rustdag in Dax

Weer een dag gedwongen rust, we raken uit ons ritme.
De boeken tevoorschijngehaald, lezen, winkelen, koffie drinken, genieten of vluchten voor de hitte van de zon. Blijken er meer winkels te zijn met een goede voorraad wielen, zelfs Intersport is zeer goed voorzien, Decathlon maar matig. Gelukkig was het wiel wel aangekomen en de fiets goed gerepareerd.
Wat een aanloop had die zaak, meer voor brommers dan voor fietsers, en iedereen een lang en interessant verhaal. De verkoper had ook bijna alles wát men vroeg, zo'n kleine zaak en zoveel spullen.
Zelfs een goede buur kon hier in een kartonnen bekertje wat benzine komen halen.
De werkplaats was achter de toonbank, er was een gat in de vloer gezaagd en met een lift kon je de houten vloer omhoog en omlaag laten gaan. Beneden in de kelder was nog iemand aan het sleutelen. Als de vloer omlaag was dan kon je zo twee meter omlaag vallen. Hij gebruikte de lift ook om de zware materialen niet op te hoeven hangen, zakte omlaag en kon zo onder of op werkhoogte sleutelen.

Dax was in volle voorbereiding van het feest van de Torriodor, heel veel witte kleding, rode sherpen, petten en sjaaltjes werden te koop aangeboden.















Vanmorgen naar het winkelcentrum gereden, windje in de rug, zonnetje, wat een weer. Decathlon bekeken en daar hadden ze heel veel. Daarna nog wat ideeen op gedaan in andere shops. Een croque monsieur gegeten bij het stalletje buiten. Met verbazing keken we naar hoe de vrouw aan het werk was, een kromme rug, en klein van stuk. Een klant, een straatarbeider bestelde een broodje, half stokbrood met mayonaise en vlees, maar die werd overladen met frites, wat een combinatie. We uitten onze verbazing en men zei dat dit maar een klein broodje was.

In de middag naar de fietsenmaker, daar natuurlijk ook weer meer dan een uur moeten wachten voordat hij kon sleutelen. Gelukkig verliep daarna alles goed en was de fiets in een kwartiertje gefixed. Hij reed weer als de beste.
Balen dat we bij Intersport, waar ik gisteren ook had kunnen kijken hetzelfde wiel zag hangen. Voor 65 euro had ik ook binnen een uur gisteren klaar kunnen zijn, nu twee extra overnachtingen erbij.
Toen we nog even Dax in gingen zagen we op de hoek nog een fietsenwinkel nog veel beter geouttileerd. Tja dat zal je altijd zien, achteraf.



In Dax was het nog niet echt gezellig, het feest moest nog op gang komen. Een Franse dame stoorde zich aan ons en werd boos toen wij niet direkt in het Frans antwoord gaven. Wat een discriminatie. Wel leuke foto's kunnen maken.





Nu we dan tot rust of uit het ritme zijn gekomen, gaan we nog even genieten van de Grand Cru een menuutje eten en dan op naar morgen.



- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Dax Hotel Acqs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten