vrijdag 19 augustus 2011

Dag 27 van Belorado - Villagonzales Pedernales (Burgos) 70 km.


Van golvend landschap wit door kalksteen naar meer rode aarde. Slingerend door de velden op en neer, prachtig zoals de lijnen van de oogst van het graan het land tekenen.









Door de vele bomen langs de weg hadden we toch nog redelijk wat schaduw.
Vanaf Arlanzón zijn we niet meer via de stille weggetjes gegaan, de wind was gedraaid, maar was ook behoorlijk in kracht toegenomen. In Arlanzón konden we kiezen om nog via Castrillio del Val en Cardeñajimeno te rijden, dat was weer een combinatie met het stijgen en dalen, het leek ons verstandiger om achter elkaar te rijden, zodat er een de wind kon vangen en je een vast tempo kon aanhouden. Dat lukte goed, waardoor we om twee uur in Burgos waren.



In een opwelling hebben we nog meer bagage weggestuurd, veel tijd mee





verloren, wel een uur geduurd voordat het geregeld was, toch weer 10 of meer kilo's lichter, voelt ook goed.
Onderweg in Villalmóndar koffie gedronken in een locale gelegenheid, de vrouw zorgde voor de bediening, ze was ontzettend zwaar, liet alles hangen, zag er heel eenvoudig uit en praatte ook zo, er werd om haar gelachen door de gasten, maar ze stoorde zich nergens aan. Had geen telefoon, maar gebruikte internet, schreeuwde heel hard en later zelfs op afstand.
De koffie werd op een tamelijk ingewikkelde manier gemaakt, wat een gerommel. De kopjes werden gevuld met melk, die werden in de magnetron gewarmd lauw warm, toen nam ze een kannetje en vulde dat met water, dat gooide ze in een gewone, twee kops koffiezet apparaat met filter, daar ging het kannetje weer onder en de koffie werd in de kopjes geschonken. Natuurlijk veel te veel in de koffie, maar wel twee koekjes de man. Voor de prijs van 2 euro.






Het was heet vandaag, geen wolkje, eerst de zon achter, ging nog wel, windje, vaag in de rug maar later draaide de wind en wij van rijrichting, volop tegen, zon op het laatst van voren, was na twee uur niet meer te doen, dus na Burgos om half vijf gestopt.
Een Hostel gevonden, daar was men nog niet klaar of wij tot zes uur wilden wachten, geen punt.
Je verjaardag op zo'n dag te mogen vieren is toch wel speciaal, van Alie kreeg ik uiteraard een cadeau, heel toepasselijk, meetstok en magneet voor de jeu de boulesballen, met een teller, 's morgens Diederik gesproken en om 3 uur Marianne vanaf de top van de berg in Chamonix.
Als afsluiting een heerlijk diner met een fles wijn en zalm als hoofdgerecht voor net 40 euro.
In het donker terug, gelukkig stonden de fietsen er nog.



- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Burgos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten