vrijdag 19 augustus 2011

Dag 26 Navarreta - Belorado

Na al het feestgeruis vertrokken, vals plat, de benen wilden nog niet echt, dus lekker licht zetten en ronddraaien, kost dan de minste kracht. Voor ons een fietser met rugzak en een zwaar verzet, hij moest dan ook steeds even uit het zadel om het tempo vast te houden.



Daarna een taaie klim, met percentages van 12%, dan moet ie terug naar het allerlaagste verzet, als je dan stil valt ben je verloren en kan je lopen. Gelukkig haalden we het, maar het is niet wat we graag doen. Het landschap was eerst golvend met wegen die kort waren afwisselend op en neer, kwamen dichter bij de bergen, de aarde intens rood met veel wijngaarden.















Daarna kwamen we steeds verder van de bergen, lange wegen in een nog wel golvend landschap, maar minder steil, behalve als we naar de dorpen moesten, dan nog even pittig klimmen.
Een stukje van de route bij Puente la Reina af kunnen snijden en daarmee een paar klimmetjes vermeden.
Van daaruit naar beneden naar Santo Domingo. Mooie kathedraal,



verder viel er weinig te beleven. Het is warm buiten en er wordt siesta gehouden. Het kippenhok in de kathedraal trok wel onze aandacht. Je zal zo'n prachtig hok hebben. Daar hoort natuurlijk een verhaal bij dat we thuis maar op moeten zoeken.
".......in het kort kwam het er op neer dat er iemand onthoofd zou worden. De pastoor vond dat maar niets en zie, als God het iet wil zal hij de haan laten kraaien, en zowaar net gebeurde. Nu is er ter ere van die gebeurtenis een kippenhok in de kerk en heert de pastoor een standbeeld gekregen, waar ook kippen zijn afgebeeld.


Weer op weg, het was heet vandaag, op sommige plaatsen smolt het asfalt, gelukkig geen wind tegen, wat op deze route vaak het geval is.



Ik kan mij voorstellen met regen en kou, dat je dan een moment krijgt van tot hier en niet verder, gaat schuilen in een van de bushokjes die in de middel of nowhere staan.
In het dorp, nog even in een restaurant een koel drankje genomen, ijsklontjes in de flesjes.
Om half zes toch weer 82 km afgelegd.
's Avonds was hier weinig te beleven, opvallend was dat er heel veel gekaart werd, vrouwen met elkaar, buiten en binnen.
De hele dag niemand meer tegen gekomen, zitten we nog wel op de goede route vraag je je dan af, of heeft iedereen met deze hitte rust genomen?
Morgen 17 augustus, mijn verjaardag, ik had uitgerekend om dan in Saint Jean Pied de Port te zijn, maar we zijn nu drie dagen verder.






- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Belorado

Geen opmerkingen:

Een reactie posten