vrijdag 19 augustus 2011

Dag 24 Pamplona - Estella


Een uitstekend ontbijt genoten, duur dat wel, in vergelijking met Frankrijk, maar ook vele malen beter, heet water gevraagd voor de theefles, geen probleem.
Vraag me niet hoe het is gegaan, want als ik dit opschrijf weet ik het niet meer.
Wat aan herinnering is blijven bestaan is dat het heel afwisselend was, met veel gemene klimmetjes waar je je lelijk op verkeek en dat niet een keer maar herhaaldelijk, je zou hier helemaal op stuk gaan als je te snel wilde gaan, we hebben gelukkig geen haast en bekijken per dag hoe het loopt. In Frankrijk liep het zo voorspoedig, op de pech na, dat we nog ruim in de tijd zitten, dus wie jaagt ons op. Niets daarvan, foto's maken. Het eerste deel weinig of geen zon , dan is het landschap mooi, maar niet imposant, de zon is nodig voor de contrasten.






Maar later op de middag kwam hij er door, uiteraard hebben we weer te


lang bij kerken en pleintjes gekeken, waardoor we de rekening later gepresenteerd kregen.








Het is ook zo leuk om te zien. Een paar oude mannen aan de praat en opeens beginnen ze te zingen. Heerlijk. Opa van der Steen zou zo meegedaan hebben. Leuke inkijkjes, bij grote deuren met kloppers, die openstaan. Nu we toch nog een aardig stuk moesten rijden om in de volgende stad te komen moesten we toch even doortrappen. Estella werd het doel.



Na Puente de la Reina kwamen er nog aardig wat klimmetjes. Klimmen hier is vermoeiend en pittig, dachten we na de Pyreneeën hebben we het lastigste wel gehad, maar dat is dus niet zo, het begint nu pas, de klimmetjes zijn heel lastig, vragen veel inspanning, vooral ook door de verzengende hitte, een leren tong, geen lucht krijgen en veel hijgen, de Camino heeft nog wat in petto, we krijgen het in ieder geval niet cadeau.
In Estella heel snel een hotel gevonden ook weer drie sterren, dus boven het budget, maar je bent het om zes uur wel zat en dus neem je wat er op je pad komt.
De douche maakte weer een nieuw mens van ons, maar wat wij toen nog niet wisten was dat de stad weer tot leven was gekomen. We hadden het eerste, beste restaurant, nu ja cafe waar je ook kon, eten genomen. Voor nog geen 40 euro een volledig menu met koffie en omdat de ober ons goed gezind was nog een drankje, waarvan ik nu alweer de naam vergeten ben, ingeschonken. Met een warm gevoel gingen we naar buiten, de regen was voorbij. De lege pleinen gevuld met heel veel mensen, wat was het er gezellig.



Op het grote plein werd muziek gemaakt, kinderen dansten, speelden poppenkast, voetbal, steppen, van alles, ouders druk praten met iedereen.












Vanaf de balkonnetjes werden er afspraken gemaakt om nog even te gaan stappen in de stad. De dames hadden zich prachtig aangekleed, de heren maakten hen het hof en waren zeer gedienstig. Alie vond het net de hanen en de kippen. Alleen waren ze wel al een beetje te oud om vrolijk te kraaien en al een aardig tijdje van de leg. Toch doften ze zich nog op en aaiden elkaar over de rug. Een genot om te zien.



Een sfeer van feest en vakantie, wat deden wij hier ook alweer?
Camino...op onze tassen en fietsen was het nog wel te lezen, maar 's avonds in onze gewone kleren waren we de toeristen die genoten van vakantie. We hebben vanaf nu een dubbel leven....


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Estella

Geen opmerkingen:

Een reactie posten