maandag 8 augustus 2011

Dag 18 van Branne naar Pissos

Vanmorgen vroeg gewekt door de haan, eerst de goed gestemde, later om de beurt ook door de schorre haan, die na wat oefenen los kwam. Om 7.00 uur eruit. Wat een bijzondere nacht. In een sportschuurtje, waarachter een prachtige ruimte was voor loges, met douche en toilet genoten van de gastvrijheid van meneer Fabrettie. Bijzonder aardig dat wij de nacht op onze slaapmatjes in de droge ruimte hebben kunnen doorbrengen, buiten was het flink te keer gegaan, harde wind, veel regen. De ochtend zag er weer goed uit, zonnig, geen wind, bedekte lucht. Meneer Fabrettie kwam nog even kijken of alles goed was, hij zette de fietsen buiten, nadat wij in zijn logeerruimte de thee gezet hadden en ons ontbijtje genoten, gingen we weer op pad. Eerst de fietsen schoonmaken, zoveel regen doet nooit goed, extra olie, zodat we gesmeerd, mogelijk wel meer dan 80 km zouden kunnen halen.






De bakker bij het marktplein vroeg nog of de overnachting gelukt was, want hij had ons de weg gewezen. Er was nu een antiekmarkt, op zondag.
De kerkklok luidde niet, maar in het volgende dorp wel.
Vroeg op pad, geen wind, zonnetje, we gingen lekker, weinig klimmetjes en na 30 km hielden we de eerste pauze, half 11 in Cadillac. Weer genoten van de mensen die langs kwamen, inkopen deden en druk waren met de lotto. Op de Poort van de stad is met strepen aangegeven hoe hoog het water had gestaan als de Dordogne buiten haar oevers trad, nu dat is wel meer dan drie meter hoog.



























We waren snel in Guillos. Het weer bleef mooi, het landschap veranderde van velden met druiven naar lange, eenzame rechte bossen.
Het tempo zat er goed in om 13.00 uur de tweede pauze in Guillos. Daarna veranderde wind, die nam weer toe windkracht vier, maar door dicht bij elkaar te blijven Rijden kwamen we toch weer ver. In Moustey zagen we een steen bij een pelgrimskerk Notre Dame, met bijzondere wand schilderingen, een steen waarop stond dat de tocht naar Compostela nog 1000 km was, we hebben er dus 1/3 e op zitten.





















De chambre d'hotes waren of onbereikbaar of al bezet, dus nog even door tot Pissos. Om half vijf waren we daar en om zes uur gedouched, wasje gedaan om de avond lekker genietend van een welverdiende maaltijd door te brengen.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Pissos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten